Voima

Isometriset treenimetodit

Yksi monipuolisimmista treenimetodeista, joka soveltuu aina kuntoutuksesta räjähtävyyden, voiman ja lihasmassan kehittämiseen. Äärimmäistä irvistelyä aiheuttavat isometriset treenimetodit ovat erittäin monipuolisia ja moneen eri käyttötarkoitukseen soveltuvia.

Yksi monipuolisimmista treenimetodeista, joka soveltuu aina kuntoutuksesta räjähtävyyden, voiman ja lihasmassan kehittämiseen…

..eli puhutaan tietenkin isometrisistä, eli staattisista metodeista!

Äärimmäistä irvistelyä aiheuttavat isometriset treenimetodit ovat erittäin monipuolisia ja moneen eri käyttötarkoitukseen soveltuvia. Ja vaikka ne 100% varmuudella laittaa treenaajan irvistämään, niin niitä kuitenkin pystytään tekemään kehittävästi jopa omalla kehonpainolla tai pelkällä tangolla.

Isometrisillä saadaan merkittäviä hyötyjä mm.:

👉🏻ärsykkeenvaihteluun

👉🏻tasannevaiheita rikkomaan

👉🏻voimaan ja lihasmassaan

👉🏻tehontuoton kehittämiseen

👉🏻räjähtävyyteen

👉🏻treeniliikkeen sticking pointtiin (kyykyn ala-asento / maastavedon polven alla tapahtuva nostovaihe)

👉🏻keino saada kehonpainoliikkeistä enemmän irti

👉🏻rasitusvammojen ennaltaehkäisyyn

👉🏻jänteiden vahvistamiseen

👉🏻vammojen kuntoutukseen

Isometrisessä lihastyössä lihaksen pituus ei muutu, vaan pysyy staattisesti paikallaan halutussa nivelkulmassa, joka käytännössä tarkoittaa:

1. Yelding isometrics = kun painoa pidetään painovoimaa vastaan paikallaan:

Esimerkki = split squat iso-hold tanko jalkojen välissä

Split squateissa saadaan etureisien ja pakaran lihaksia haastettua 10-45 sekunnin (mitä lyhyempi pito, sitä enemmän kuormaa) pidoilla totaaliseen uupumukseen, jolloin käytettyä nivelkulmaa vahvistetaan, samalla kun erityisesti polven tukilihakset vahvistuvat.

2. Overcoming isometrics = liikkumatonta objektia vastaan maksimaalista työntöä tai vetoa:

Esimerkki = maastaveto pinnoja vasten

Maksimaalisessa työnnössä/vedossa on tarkoitus puristaa maksimaalisen kovaa niin paljon kuin kropasta lähtee 3-10 sekunnin ajan.

Varsinkin overcoming iso-metodien myötä saadaan keskushermostosta kaikki olemassa oleva ja jo aiemmin treenattu potentiaali käyttöön, kun voimaa tuotetaan maksimaalisen suurella teholla. Näin saadaan lähes kaikki motoriset yksiköt aktivoitua käyttöön + ns. nukkuvat lihassolut, eli satelliittisolut tulevat apuun ja aktivoituvat käyttöön.

Oikein käytettynä ja ohjelmoituna isometrisistä metodeista saadaan merkittävää hyötyä niin aloittelijoille, kuntoilijoille kuin myös huippu-urheilijoille!

Huippuja treenejä,

Coach-Mikko

PS. jos haluat tutusta lisää isometristen metodien treeneihin, niin tässä on timanttisia ohjelmia maksimivoimaan, tehontuottoon ja rasitusvammojen ennaltaehkäisyyn 

POWER -valmennukset on suorituskyvyn maksimoimiseen tarkoitettuja ohjelmia niin salitreenaajille kuin myös lajitreenejä tukemaan:

Tähän vinkkiin liittyviä verkkovalmennuksia:

Ota minuun yhteyttä!
Lähetä minulle postia alla olevalla kaavakkeella. Vastaan sinulle mahdollisimman pian!
Kiitos! Lomakkeen lähetys onnistui.
Hups! Jokin meni nyt pieleen. Yritäthän uudelleen!
Haluatko viedä tuloksesi uudelle tasolle?

FOUNDATION on neljän viikon treeniohjelma, joka tähtää lihasmassan ja voiman lisäämiseen sekä kehon heikkouksien vahvistamiseen.
Aloita nyt matka kohti huipputuloksia.

Lue lisää ja lunasta ohjelma!